Bunu okuyorsunuz:
2019 Yaz Tatili Bavullarınız Hazır Mı?

2019 Yaz Tatili Bavullarınız Hazır Mı?

tatil, bavul, 2019 yaz modası, 2019, yaz tatili

Tatile çıkmak, tatilde olmak kesinlikle harika. Yorucu iş hayatından, şehrin stresinden, gürültüsünden kaçmak, kafa dinlemek ve eğlenmek kesinlikle herkesin ihtiyacı.

 

Tatil olmazsa olmaz fakat işin birde valiz hazırlama, yeteri kadar eşyayı yanımıza alma, fazlasını alıp kendimize yük etmeme gibi zincirleme soru işaretlerini beraberinde getiren bir durumu var. Tatil valizi az ve öz olmalı yanımıza bize ağırlık yapacak işleri zorlaştıracak eşyalar almamalıyız ki dinlenmek için gittiğimiz tatili kendimize zehir etmeyelim.

Öncelikle doğru olan valizi seçmeliyiz. Nereye gideceğimiz kaç gün kalacağımız belli olunca uygun eşyaları uygun valiz ile yanımıza almak çok önemli. Eğer uçak ile yolculuk edilecekse mutlaka dayanıklı bir valiz ve el bagajını tercih etmeliyiz fazla ücret ödememek adına sınırı aşmamakta çok önemli tabi ki 🙂  Kendi aracımız ile gittiğimiz bir tatil ise valiz konusunda biraz daha bonkör davranabiliriz.

Tatil bavuluna öncelikle mini bir ilk yardım çantası ekleyin. Yara bandı, yanıklara önlem için bir krem, oluşabilecek ufak yaralanmalara karşı tentürdiyot, ağrı kesici kas gevşetici bir jel ya da hap ve sürekli kullandığınız bir ilacınız varsa onuda mutlaka çantanıza alın. Bu çantaya minik bir makas ve iğne iplikte ilave ederek kıyafetleriniz için de oluşabilecek ufak kazalara karşı da önlem almış olursunuz.

 

Deniz, kum, güneş tatili yapılacaksa tabi ki olmazsa olmaz olan şey bikini,mayolar ve güneş kremi! 50 faktör ve üzeri olan kremleri tercih etmek sanırım daha iyi olacaktır.

Dip not: Güneş korucuyu ürünlerimizi şehir hayatında da yaz kış ihmal etmeyelim 🙂

 

Her zaman yedek mayo bulundurun

Mutlaka birden fazla mayo yada tercihinize göre bikini takımını yanınıza alın. Sahile yada havuza inerken de yanınızda mutlaka yedek mayo bulundurun sudan çıkınca ıslak mayonuz ile vakit geçirmek sağlık açısından da pek hoş değil. Ve tabi ki ıslak mayonuzu saklamak için bir poşet yada ufak bir çantayı da plaj çantanıza atın.

 

sari cizgili one piece mayo

 

Plaj çantası demişken, plaj çantası da oldukça gerekli ve önemli. Güneş kremi, gözlük, anahtar, yedek mayo, havlu belki güneşlenirken okumaktan keyif alacağınız bir dergi ya da kitap, terlik….. Bunca eşya için geniş ve kullanışlı bir plaj çantası tatilde en yakınınız olacak şüphesiz 🙂

 

Kıyafet seçiminde rahatlık önemli

Kıyafet olayına gelecek olursak yaz tatili valizinin vazgeçilmezi tabi ki uçuş uçuş elbiseler. Plajda, beach partyde, akşam yemeğine giderken giymek için bir kaç uygun elbise ( abartmadan 🙂 ) Hayat kurtarıcı bir kot şort, bir kaç t-shirt sanırım bir kaç günlük bir tatil için yeterli. Ayakkabı seçerken de yanımıza aldığımız kıyafetlerimizin her biri için bir ayakkabı seçmek yerine hepsine uyum sağlayabilecek bir spor ayakkabı, şık bir sandalet ve plaj için terlik yeterli olacaktır. Bana yetmez diyenler için akşam yemeği kombinine uygun bir topuklu ayakkabıda ekleyebiliriz. Dolgu topuk ayakkabılar rahatlık açısından daha iyi bir tercih olacaktır.

 

 

Serin akşamlar için de valize bir sweatshirt eklemek faydalı olabilir.

 

Bunların yanında zevkimize göre şapka, parfüm, gözlük, aseton, oje, cımbız şıklığımızdan tatilde de vazgeçmemek için bir kaç aksesuar, minimal bir bakım ve makyaj çantası ile valiz işi tamam !!

 

 

Valiz hazır olduğuna göre herkese bol eğlenceli, bol müzikli ve bol bol dinlenmeli şa ha ne bir yaz tatili dilerim! 🙂

 

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
1
kalp <3
1
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0