Bunu okuyorsunuz:
Müziği ve Aktivist Duruşuyla: Anthnoy Hüseyin

Müziği ve Aktivist Duruşuyla: Anthnoy Hüseyin

Bugünlerde Anthony Hüseyin adıyla andığımız sanatçı, Türkiye doğumlu olup, yüksek lisans için Rotterdam Konservatuarı Codarts’da vokal performans eğitimi aldıktan sonra sanatsal çalışmalarına da orada devam etmeye başladı.

 

Sanatçı çalışmalarında bireysel ve sanatsal hak ihlallerine karşı eleştirel duruşu ve aktivist tavrıyla dikkat çekiyor. 2012 yılında Hüseyin Badilli adıyla,Amsterdam’ın Paradiso’sunda yayınlanan ‘Safran’ adlı çalışması, Türk müziğini, Caz müzik ile birleştirmeyi hedeflemiş ve ortaya harika parçalar çıkmıştır. Bu çalışmadaki parçalar Türk müziğine farklı bir nefes üflemiş ve Hüseyin Badilli’nin kendinden sıkça söz ettirmesine vesile olmuştur.

 

Anthnoy Hüseyin
Anthnoy Hüseyin

En İyi 10 Protesto Şarkısından Biri

2013 Yılında Gezi Parkı olaylarının olduğu dönemde Türkiye’deki durumu ele alan bir açık mektup niteliği taşıyan ‘Sayın Başkan’ çalışması o dönem kulaktan kulağa yayılmış ve kısa zamanda viral bir videoya dönüşmüştür. Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan bir sıralamada en iyi 10 protesto şarkısından biri olmuştur. 2015 yılında Helsinki Canlı Sanat Performans Festivali’ne katıldığı, ‘Playing possum- kardeşlerim beni öldürebilir’ adlı çalışmasında sanatçı kendi deneyimlerine dayanarak namus cinayetleri ve toplum baskısı üzerine bir anlatım sağlayan performans ortaya koymuştur. Namus cinayetlerinde genellikle yapılmayan cenaze törenini kendi cenaze törenini yaparak anlatmıştır. Bu çalışma namus cinayetleri ve toplum baskısı konusunda büyük yankı uyandırmıştır.

 

 

Caz ve Pop Vokallerini Harmanlıyor

Hüseyin Badilli, bu eseri ile Helsinki Tiyatro Topluluğu tarafından LAPSody festivaline çağrılmıştır. Sanatçı 2016 yılında Rotterdam eşcinsel gururu olarak sahne almıştır. 2017 Yılında Anthony Hüseyin adıyla yayınladığı ‘The Lucky One’ albümünde gerek dikkat çekmek istediği noktaları gerekse vermek istediği duyguyu oldukça naif, biraz melankolik bir havada aktarmış. Albümdeki parçalar, caz ve pop vokallerini harmanlayarak seslendirilmiş ve tam anlamıyla elektro – pop diyebileceğimiz bir tarza sahip. 8 parçadan oluşan albümde, şarkılar kronolojik bir sıralama içerisinde ve bütüne bakıldığında bir hikaye anlatır şekilde oluşturulmuş. Albümdeki parçalardan klibi çekilmiş olan “We make sense together; I’m falling in love ve if you love someone” kronolojik sırasıyla izlendiğinde hikaye bütünlüğünü hissettiriyor.

 

Anthnoy Hüseyin
Anthnoy Hüseyin

Sanatçı IF Performans Hall Ankara konseri öncesi KAOS GL’ye verdiği röportajında bu albümün cesaret gösterip her seferinde aşka kendini bırakan bir insan ve o insanın sevgisi için emek harcayabilen kişilerin şanslı olduğunu ve bu albümün o kişileri anlattığını belirtmiştir.

Türkiye konserlerinin yoğunlaşması dileklerimizle …

 

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
1
kalp <3
5
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0