Bunu okuyorsunuz:
Soft Analog | Röportaj #48

Soft Analog | Röportaj #48

soft analog

2020 Yılı içerisinde her geçen gün adını daha çok duyduğumuz ve playlistlerimizin baş köşesinde yer alan gruplardan birisi de hiç kuşkusuz Soft Analog oldu.

 

Biz de onları daha yakından tanımak amacıyla, son çalışmaları Kaybolur’un klibinin yayınlanmasının akabinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdik..
 
2019’da yayınlanan ilk şarkınızın akabinde, yayınladığınız her yeni şarkınız ile geniş bir kitleye kısa zamanla ulaştınız. Grup olarak çalışmanın, üretim ve disiplinli çalışma konusunda bazı zorlukları olabiliyor ancak siz bu konuda oldukça başarılı şekilde devam ediyorsunuz. Soft Analog’u bir araya getiren süreç nasıl gelişti ve bu süreçte birlikte çalışma konusunda motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?

Soft Analog en başta Ömer’in İdil’e gidip fikri sunmasıyla başlayan bir projeydi. Süreç içerisinde biz de birçok şey öğrendik. Üretim ve bunu disiplinli bir şekilde devam ettirmek için gerçekten çalışmak ve sevmek lazım.
İstediğimizi müziğimize yansıtabildikçe biz daha çok motive oluyoruz. Ancak bizim için asıl kelime motivasyon değil hedeflerimiz için sahip olduğumuz azim diyebiliriz.
 
İlk yayınlanan şarkınız Boşluğun İçinde’den bu yana, yaşadığınız gelişmeler hayal ettiğiniz şekilde ilerledi diyebilir miyiz?

Öncelikle devam eden bu yolculuğumuzdan çok mutluyuz. Pandeminin bir noktada yavaşlatan bir etkisi oldu ve planladığımız her şeyi hayata geçiremedik. Fakat bunun bir pozitif yanı da oldu. Soft Analog ile ilgili bazı konular kafamıza daha çok oturdu ve gelecekteki planlarımızı bunun doğrultusunda tasarladık.
 

 
Müzik dışında neler yapıyorsunuz, ilgilendiğiniz başka alanlar da var mı ?

Müzik hayatımızın her yerinde ama bazen vaktimizi kişisel hobilerimize ayırıyoruz. Örneğin video oyunları, görsel sanatlar gibi alanlar…
 
Pandemi süreci, oldukça motivasyon düşürücü gelişmeler ile hala belirsizliğini koruyarak devam ediyor. Bu dönemde motivasyonunuzu korumak adına siz neler yapıyorsunuz?

Hayatımızın belli dönemlerinde, bu pandemi süreci gibi belirsizlikler ve karamsarlıklar yaşayabiliyoruz. Bazı duygularla barışarak ve kendimize küçük ödüllendirmeler yaparak hayatta kalıyoruz.
 

 
Son yıllarda yerli alternatif sahne, hem üretim hem de dinleyici cephesinde oldukça güzel gelişmelere şahitlik ediyor.. Bu değişim ve gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin keyifle dinlediğiniz müzisyenler kimler?

Alternatif müziğin ülkemizde daha çok dinlemesi ve daha çok şans bulması bizi mutlu ediyor. Birçok insanın dinlediğinde hoşuna gideceği bir müzik ancak denk gelmek konusunda zorluklar yaşanabiliyor. Sizin gibi bu konuda çalışmalar yapan insanlar bizi çok mutlu ediyor. Teşekkür ederiz sizlere.
Severek dinlediğimiz türk ve yabancı çok grup var aslında.. Hedonutopia, Roosevelt, Büyük Ev Ablukada, Parcels gibi örnekler verebiliriz.
Spotify üzerinden hazırladığımız Modern Zaman Retrosu playlistinde çeşitli güncellemelerle son zamanlarda neler dinlediğimizi dinleyici ile paylaşıyoruz. Son zamanlarda hangi şarkılarda dans ettiğimizi merak eden olursa Spotify’dan takip edebilir.
 
İnternette sizinle alakalı bir dinleyiciniz ‘zaman makinası bulup geçmişe ışınlanmış da, orada şarkılar yapmış gibi tatlı bir his bırakan müzik grubu, harika gruplara ev olmuş Ankara’dan çıkmışlar, şarşırtmadılar..’ şeklinde bir tanımlama yapmış. Dinleyiciye geçen bu güzel hissin Soft Analog’ta karşılığı nedir? Ankara’nın sound’unuza özel olarak bir etkisi oldu mu ?

Öncelikle hem bu yorum hem de bu soru için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Hissettiğimiz müziği yapıyoruz ve bu hissin dinleyiciyle ortak bir noktada buluşması bizi çok huzurlu hissettiriyor. Müzik yaparken tercih ettiğimiz nostaljik elementler bizi keyiflendiriyor gerçekten. Ankara’nın müziğimize elbette katkıları oldu. Ankara’nın daha ziyade sözlerimize katkısının daha bol olduğunu düşünüyoruz.

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
1
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0