Bunu okuyorsunuz:
Usta Yönetmen Xavier Dolan ve “Mommy”

Usta Yönetmen Xavier Dolan ve “Mommy”

xavier dolan - mommy

Bugün sizlerle Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan’dan konuşacağız. Gelin hep birlikte Xavier Dolan-Tadros diye de anılan ve aynı zamanda aktörlük de yapan yönetmeni hem tanıyalım hem de Mommy filmine film müzikleriyle birlikte şöyle bir göz atalım.

Yönetmenlik kariyerine 19 yaşında başlayan Dolan, hem yönetip hem oynadığı film olan “Annemi Öldürdüm” ile kayda değer bir dikkat çekti ve bu filmle 2009 Cannes Film Festivali’nde 3 ödül kazandı.

Filmleri Godard’ın filmleri ile kıyaslanan Dolan bu yorumlara şu şekilde tepki vermişti:  “İnsanların beni karşılaştırdıkları yönetmenlerin pek çoğunun filmlerini izlemedim. Bu çok onur verici ama beni bir o kadar da rahatsız ediyor. Asla ne Godard ne de başka bir efsane sinemacının izinden gitmek gibi bir amacım yok. Ben yalnızca kendi hatalarımdan ilham alıyorum.” 

2010 senesinde bir söyleşide, Annemi Öldürdüm filminin Freudian bir film olması üzerinden yola çıkıp oğlunun cinsel tercihi üzerinden annesiyle arasındaki ilişkiye bağlanmasıyla kalmayıp bunun hikayeye etkisini de soran söyleşi sahibine verdiği, “Sabahın bu vaktinde cevaplayamayacağım kadar karmaşık bir soru bu, şu an saat dokuzu dört geçiyor. Açıkçası Freud’u çok okumadım. Daha zeki ve kültürlü olmam için bana biraz zaman tanıyın. Aynı soruyu örneğin bir 4.5 yıl sonra sorsanız daha iyi olacak çünkü o zaman size satacağım afili bir teorim olur ve saatlerce anlatırım.” yanıtıyla sevenlerinin gönlünü bir kez daha çelmiş, yaşıyla ilgili olarak Dolan’ı devamlı olarak eleştiri yağmuruna tutan kitleyi ise usturuplu bir şekilde susturmuştur.

O halde 100’den fazla filmde seslendirme yapan ve küçüklüğünde 20’den fazla reklam filminde oynayan usta yönetmenin Mommy filmine bir bakalım…

Fransa ve Kanada çıkışı 2014 yapımı Mommy dram türünün özelliklerini taşıyan bir filmdir. Oyuncu kadrosu ise Suzanne Clement, Antoine-Olivier Pilon, Anne Dorval, Patrick Huard, ve Alexandre Govette isimlerinden bir araya gelmektedir.

Diane Després kendi ayakları üstünde duran ve aynı zamanda oğluna da bakan 48 yaşında bir kadındır. Para kazanabilmek için elinden geleni yapan Diane, 15 yaşındaki oğlu Steve’in hiperaktivite ve dikkat bozukluğu hastalığı nedeniyle çok zor zamanlar geçirmeye başlar.

Dul bir kadın olan Diane, Steve’i rehabilitasyon merkezine götürür. Ancak Steve’in burada başvurduğu şiddet olayları üzerine merkezle ilişiği kesilir. Görevliler Diane’e iki seçenek sunar: Oğluna ya kendisi bakacak ya da ıslahevine gönderecektir. İkinci seçeneği direkt eleyen Diane, Steve’e kendisi bakmaya başlar. Birlikte yaşamaya başlayan bu ikili, iyi yürekli komşuları Kyla’nın da yardımıyla zorluklarla mücadele ederler.

Keyifli seyirler!

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
0
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0