Bunu okuyorsunuz:
2017, Amerikalı Rock Grupları İçin Geri Dönüş Yılı!

2017, Amerikalı Rock Grupları İçin Geri Dönüş Yılı!

Tool

2017 Amerikan rock müziği için de hareketli bir yıl oluyor. Birçok ikonik grup önümüzdeki aylarda yeni çalışmalarını piyasaya sunacaklarının haberini verdiler bile. On yıldır sessizliğini koruyan gruplardan tutun, yeniden bir araya gelenlere; lead vokal değişikliği yapanlardan, dinlemeye doyamadığımız efsanelere… 2017 onların yılı!

Queens of the Stone Age

1996 yılından beri hard rock sahnesinin önemli isimlerinden olan QOTSA’nın vokalisti yeni albümle ilgili sinyaller vermeye başladı. Vokalist Josh Homme 2016 temmuzunda “Two Hours with Matt Pinfield” programında yıl sonunda yeni albüm için stüdyolara geri döneceklerini söylemişti. Gitarist Leeuwen ise bir önceki çalışmaları Like Clockwork’ü kaydederken birçok zorluk yaşadıklarını ama yeni albüm için daha planlı ilerleyeceklerini söylemişti.

System of a Down

Geçtiğimiz kasımda davulcu John Dolmayan verdiği bir röportajda yeni albüm için çalıştıklarını ve yaklaşık 15 yeni şarkıyı albüm için hazırladıklarını söylemişti. 11 yıllık sessizliğinin ardından hayranları tarafından heyecanla beklenen yeni albümleriyle ilgili üzerlerinde bir stres hissettiklerini ancak yeni albümü başarıyla tamamlayacaklarını söylemiş ve hayranlarının içini rahatlatmıştı. John Dolmayan aynı zamanda sanılanın aksine Toxicity Part 2 üzerinde çalışmadıklarını da söylemişti.

Tool

Los Angeles’lı alternatif metal grubu Tool’un albümlerini uzun ve detaylı çalışma süreçleri ardından yayınladığını biliyoruz. Web sitesinde yeni albümlerinin 2015’te çıkacağı haberini vermişti ancak yıl 2017 oldu ve biz hala merakla o albümü bekliyoruz. Vokalist Maynard James Keenan yaptığı açıklamada şarkı sözü yazmak için herhangi bir müzik dinlemediğin, bu albüme odaklandığını ve grubun geri kalanının da üzerinde çalıştıkları çok sayıda parça olduğunu söyledi.

Nine Inch Nails

Sevilen endüstriyel rock gruplarından Nine Inch Nails geçtiğimiz aralıkta “Not The Actual Events” adlı EP’sini yayınlamıştı. 2017 yılında da yeni parçalarla karşımıza çıkacağının sinyallerini vermiş, Beats 1’da Zane Lowe ile yaptıkları röportajda vokalist Reznor 2 büyük çıkış yapacaklarını söylemişti.

Soundgarden

Washington’lı grunge grubu Soundgarden 2017 sonunda çıkarmayı planladıkları 7. Stüdyo albümleri için çalışmalarına hızla devam ediyor. 2016 temmuzunda grubun basçısı Ben Shepherd ve davulcu Matthew Cameron grubun yeni albümü için yeni melodiler üzerinde çalıştıklarını belirtmişti ancak Chriss Cornell ve Matt Cameron’un 2016 kasımında çıktığı Temple of the Dog’un reunion turu albümün çıkış tarihini biraz ileriye atacak gibi görünüyor. Dört gözle bekliyoruz.

Prophets of Rage

Amerikalı rap-rock grubu Prophets of Rage 2016 kasımda yapılan röportajda turnelerinden ve gelecek planlarından bahsederken 2017 yılında yeni parçalarla ve daha fazla şovla karşımızda olacağının sinyallerini verdi.

Stone Temple Pilots

Chester Bennigton’ın gruptan ayrılışı ve Scott Weiland’ın vefatından sonra yeni lead vokalini arayan Stone Temple Pilots dolaşan söylentinin aksine Filipinli vokal John Borda ile çalışmayacaklarını duyurdu. İçlerinde X-Factor 3. Sezon ikincisi Jeffrey Adam Gutt’ın da bulunduğu birçok vokalle çalıştıklarını bildiğimiz alternatif rock grubu da yeni albümünü 2017de piyasaya sürecek olanlardan.

Live

1989 yılında kurulan alternatif rock grubu Live, 2016 sonlarında birçok spekülasyonun ardından grubun kurucusu Ed Kowalczyk ile yeniden birleştiklerini ve 2017 içinde çıkaracakları yeni parçalar için birlikte çalıştıklarını sosyal medya hesaplarında söylediler.

The Killers

Nevada’lı grup 2012 Battler Born’dan sonra ara verdikleri 5 yıllık süreçte grubun yeni albümü için çalışmalar yürüğünü biliyoruz. Yeni albümün kayıtlarının çok kolay olmadığını söyleyen Mark Stoermer albüm için sabırsızlandıklarını da ekledi.

Linkin Park

Ve son olarak 1996’da Xero adıyla kurulan, ülkemizde de sayısız hayranı olan, bu zamana kadar 80 milyondan fazla albüm satışı yapan ve 2 Grammy ödüllü efsane grup Linkin Park. 2014 The Haunting Party’i takip eden süreçte yeni albüm için çalıştıklarını bildiğimiz gruptan yine farklı ve iz bırakacak bir albüm bekliyoruz. 2016’da çıkması planlanan albüm de 2017’e kalanlardan. Linkin Park sevenlerin sabırla beklemesini öneriyoruz, bomba gibi geliyorlar!

 

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
0
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0