Bunu okuyorsunuz:
Unutanlar İçin 6. Cadde: Hayır, Adres Tarifi Değil

Unutanlar İçin 6. Cadde: Hayır, Adres Tarifi Değil

6. cadde, emre aydın

9 Eylül Üniversitesinin kantininde başlayıp döneminin müzik grubu olmaya adım atan arkadaşlığın ve müziğin hikayesi.

1999 Yılının Mayıs ayında Emre Aydın, Onur Ela ve diğer iki arkadaşıyla yola çıkan fakat daha sonra yola Aydın ve Ela’nın devam ettiği bir gruptur.

İkili ilk ciddi deneyimini EQ adıyla Antalya E TV’de 2 ay program yaparak gerçekleştirdi. 2000 yılında internet üzerinden yayımladıkları “Rüyamdaki aptal kadın” ile bir çıkış yakalarlar.

2001 Yılında 2. demoları olan “Tesadüfen” i yayımladılar. Tesadüfen’de yer alan “Dönersen” adlı şarkıyla Show TV’de yer yayınlanan “Sing your song” beste yarışmasında emanet aldıkları gitarları ile 1. oldular ve devamında Universal Müzik’le 3 yıllık sözleşme imzalarlar. Ayrıca Mavi Sakal grubunun bateristi Murat Tümer ile de bu yarışma sayesinde tanışırlar.

Grup o dönem kendi tarzlarını bulmaya çalışırken bazı grup ve kişilerden etkilenmişler. Bunlardan bazıları MFÖ, Mavi Sakal, Muse, Coldplay, Sting, Erkin Koray, Müslüm Gürses’tir. Etkilendikleri kişilerden ve gruplardan da belli olacağı gibi arabesk ve Rock müziğin gerek tavır gerekse de yapı olarak birbirine yakın olduğunu düşünen grup sahne aldıkları yerlerde arabesk coverlara da yer verir.

2003 Yılında “6. Cadde” isimli albümleri çıkar. Bu albümün içinde Emre Aydın ve Onur Ela’nın çok sevdiği 6. cadde isimli şarkı da varken sonradan bu şarkıyı albüme koymama kararı alırlar. Emre Aydın bu durumu “Böyle abuk bir durum oldu” diyerek esprili bir şekilde açıklar. Emre Aydın, Güven Erkin Erkal ile yaptıkları bir röportajda ise “Moğollar, Haluk Levent’in, Haluk Levent Ayna’nın, Ayna Duman’ın, Duman bizim önümüzü açmıştır” der.
“6. cadde” albümü çıktıktan bir süre sonra Onur Ela, müziği bırakma kararı alarak grubun dağılmasına neden olur. Yoluna tek başına devam eden Emre Aydın’ın ilk solo albümü olan “Afili Yalnızlık” 10 Ekim 2006’da raflardaki yerini aldı.

Bonus!
Kariyerine halen solo olarak devam etmekte olan Emre Aydın’ın son klibi, “Beni Vurup Yerde Bırakma“:

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
0
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0