Bunu okuyorsunuz:
Indie Müziğin Brit Rock Esintisi: The Kooks

Indie Müziğin Brit Rock Esintisi: The Kooks

Sadece Arctic Monkeys, Oasis ya da Coldplay mi var sandınız? Dünya sahnesinde bu devlerin gölgesinde kalmış samimi ve içten bir Indie Rock ve Post-Britpop grubu The Kooks sizlerle.

Grup İngiltere’nin East Sussex bölgesinde yer alan ve şirin bir okyanus kıyısı şehri olan Brighton’da BRIT Performans
Sanatları ve Teknoloji Okulu öğrencileri Luke Pritchard, Paul Garred ve Hugh Harris tarafından 2004 yılında kuruldu.
Bu üçlü aslında 2002’de bu okulda tanışıp bu projeyi 2 sene sonra hayata geçirebildi. Grup kurma fikrinin aniden
geldiğini söyleyen Pritchard: “Sadece alışveriş yapıp eğlenirken aptal şapkalar ve kıyafetler aldık. Demomuz olmadığı
için mekan sahipleri konserlere çıkamayacağımızı söylüyorlardı fakat bir gün bir bar sahibi bize şapkalarımızı beğendiği için konser verdi, biz yine de demo kayıtları yüzünden konsere çıkamadık.” şeklinde aktarıyor. İlk albümlerinden önce üçlü bir EP kayıt edip bunları menajerlere ve plak şirketlerine yolladı. Hala daha lokal barlarda çalarken ve henüz 4 ay önce kurulmuş olmalarına rağmen grup Virgin Records plak şirketiyle anlaşma sağladı. Virgin ile anlaştıktan hemen sonra albüm çalışmalarına başlamakta tereddüt yaşayan grup tanınan zamanı kullandı ve bir canlı turne düzenledi. Bu canlı turnenin şarkı sözlerini ve tarzlarını etkilediğini ilk albümlerini çıkarttıktan bir süre sonra açıkladılar. Grup 2005’te ise ilk albümleri “Inside In Inside Out”u yayınladı. Fakat aynı gün Arctic Monkeys’in de albüm çıkardığını gören medya The Kooks’un çıkış albümünü pek ciddiye almadı ve grup gölgede bırakıldı. Seaside, Naive ve Sofa Song bu albümden dinlemenizi tavsiye ettiğim şarkılar. Tarzlarını açık bir şekilde bu albümle beyan eden grup daha sonra Avrupa ve ABD turnelerine çıktı. Fakat 2008’de grup, kurulduktan kısa bir süre sonra gruba katılan basçı Max Rafferty’nin ayrılmasıyla kısa bir süre ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra ise yeni basçı olarak Peter Denton gruba dahil oldu ve grup, gaza basarak ikinci stüdyo albümleri olan “Konk” üzerinde çalışmaya başladı.

2008’in Nisan ayında çıkan bu albüm beklendiği gibi Birleşik Krallık listelerini
sallayarak ilk haftasında birinci sıraya yerleşti. Brit Ödüllerinde çokça kez adaylığa gösterildiler fakat hiçbir zaman kazanamadılar. Bu albümden dinlemenizi tavsiye ettiğim şarkılar ise Always Where I Need To Be, Sway ve Shine On. Bu albümden tam bir yıl sonra 2009 yılının Nisan ayında tekrardan albüm müjdelerini radyolarda dillendirdiler. Fakat 2009’un sonunda davulcu Paul Garred gruptan sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak gruptan ayrıldı  ve albüm çalışmaları devam etti. 2011’in Eylül ayında “Junk of the Heart” adlı albümleri yayınlandı. Bu albümün tamamına göz atmanızı öneririm çünkü tam anlamıyla mükemmel bir albüm! Gruptan ayrılan ve geri dönen Garred 2012’nin ortalarında gruptan tamamen ayrıldığını açıkladı ve Garred yerine gruba Alexis Nunez dahil oldu. Grup İngiltere, Avrupa ve ABD yollarına tekrar düştü ve turnelere, konserlere devam etti. 2 sene boyunca bu tempoyla devam edilirken grup 20 Nisan 2014 tarihinde sürpriz bir biçimde bir tekli yayınladı. “Down” isimli tekli The Kooks’un yeni bir albüm çalışmasına girdiğinin göstergesiydi. Beklendiği gibi “Listen” adlı albüm 2014’ün sonuna doğru yayınlandı fakat o eski havasını yakalayamayan grup Birleşik Krallık listelerinde en fazla 16. sıraya kadar gelebildi. Daha sonrasında ise 57. sıraya kadar düştü. Çoğu yabancı kökenli kritik bu albümü hem müziksel hemde reklamsal açıdan çok kötü buldu ve grup yaklaşık 2 senedir sessiz ve sakin bir biçimde Britanya ve Avrupada konserlerine devam ediyor. Umarız eski günlerine tekrar geri dönerler!

 

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
0
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0