Bunu okuyorsunuz:
Hemen Şu An “Birileri” Dinlemeniz İçin 6 Geçerli Neden

Hemen Şu An “Birileri” Dinlemeniz İçin 6 Geçerli Neden

birileri

Bu hafta sizlere neden “Birileri” dinlemeniz gerektiğinden bahsedeceğim. Öncelikler Birileri, kimdir bir tanıyalım. Can Soykök (vokal), Emre Dereli (bas gitar), Baturalp Yılmaz (gitar), Çağdaş Topal (davul) olmak üzere dörtlüden oluşan grup, alternatif müzik severlerle 2015 yılında buluştu fakat pek çoğumuz onları 2016 yılında “Halledebilirdik” ile tanıdık diyebiliriz.

Facebook hesaplarında ise şöyle güzel bir özgeçmiş ile anlatmuşlar kendilerini:

Birileri 2015 yılının ortasında bi’ yerlerde ses yapıp söz söylemeye başladı. Çoğunlukla şahsi tecrübeler, düşünceler ve duygularla alakalı hikâyelerini kendilerine has bir dille anlattıkları şarkılarından 8’ini bir araya toplayıp ilk albümleri “Bir İleri”yi kaydetti ve onu belirli aralıklarla yayınladıkları tekliler halinde, 2016 yılının Kasım ayında tamamlanacak şekilde dünya ile paylaştı. Bu esnada çeşitli semt ve şehirlerde konserler vermeyi de ihmal etmeyen grup üretmeye, dönüşmeye, çalmaya ve söylemeye devam etmekte.

1. Dilinize Dolanacak Anlamlı Şarkıları

Tabi ki ilk maddede grubun en sevilen şarkısı Halledebilirdik olmalı. Şarkının en sevdiğim kısmı ise “Dur, çıkma hayatımdan. Hayır inanmam, bu kötü bir şaka!” sözlerinin olduğu şarkının en baştaki girişine göre sizi şaşırtan ve  o durumu yaşıyormuşçasına üzüldüğünüz kısım. Sanki iki şarkı dinliyormuşum gibi geliyor, bu yüzden tam da loop’a atmalık olduğunu düşünüyorum. Tam o kısma girerken her defasında şaşıran bir ben miyim, bunun da merakı içindeyim. Ya da şey “Belkideeeğ hataların hepsiii beniiim!”

2. Can Soykök ve Arkadaki Melodinin Sizi Sarıyor Olması

Bence Birileri’nin bütün şarkılarını bu maddenin altına yazabilirim. Parçaların tıpkı Dali’nin dünyasında akan saatler gibi aktığını düşünün. Ah o girişler ne öyle Birileri? Can Soykök’ün sesiyle birleşen melodileri sabah akşam dinlemek isteyeceksiniz.

Cay Soykök sadece bana söylesin derseniz, Yeniden’i dinlemenizi öneriyorum.

3. Şarkıların İsimlerinin Farklı ve Dinlemeye Teşvik Edici Olması

Özellikle Çıkışlar Hangi Taraftan şarkısını bu maddenin altına eklemeye karar verdim. Albümdeki ismiyle gel bana gel diyen parçanın bu olduğunu düşünüyorum.

Paralel Bir Evrende Halen Bulutlar Üzerinde Olma Olasılığımıza Dair
Kalorifer Peteği

4. Şarkıların İçinde Yaşama İsteği

Şimdi diyeceksiniz ki bu nasıl oluyor, şöyle ki bir şarkının size hissettirdiklerini çok beğenip hep öyle hissetmek isteyebilirsiniz. Mesela benim için alttaki parça öyle. Keşke paralel bir evren yaşayabilsem sonsuza kadar, uzaklarda bi yerlerde mesela… Bu şarkıların böyle hissettiriyor olmasının bir sebebi de arkadaki melodilerin sıcaklığı bence.

https://www.youtube.com/watch?v=BPAn8G2yhjQ

5. Sözleriyle Sizi Bulacak  Olması

Hayatından içinden yazılan ufak bir durumu şarkıyla büyük bir şeye çevirmek desem gözünüzde canlanır mı? O zaman şöyle diyebilirim ki, şarkılar genel olarak siz de içinizde bulunduğunuz durumları hatırlatacak. Saatlerinizi satmak istiyor olmanızın sebebi belki de onların ölçeceği bir zamanın artık olmamasıdır?

Bi’ kalorifer peteğinin dibine yaslandım
Ne kadar uğraştımsa da hiç ısınamadım
Senin evindeki sıcaklığı
Kollarının haricinde
Hiçbir yerde bulamadım

6. Havalar

Yazarınız, en sevdiği madde olan havalar burada da karşınıza çıkıyor. Havalar güzelleşirken, kulaklığınızı alıp bir vapura binmeli, kendini yeşilliğe atmalı bu şarkıyı da bir açmalı. Eğer bunları yapamıyorsak sabahları bu enerjik şarkıyla başlamak için ideal. Havalar da ısındığına göre haydi daha hareketli parçalarla baharı kucaklayalım.

Bu içerik size ne hissettirdi?
ehehe
0
ilginç
0
kalp <3
0
karasızım
0
olamaz!
0
üzücü
0